برگزاری جلسه تخصصی با محوریت پیشگیری اولیه از بیماریهای قلبی و عروقی
جلسه تخصصی با موضوع «طراحی برنامه های پیشگیری اولیه از بیماریهای قلبی و عروقی و پرفشاری خون» در سالن جلسات دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار شد.
بالاترین میزان مصرف نمک در سبد غذایی خانوارها که یکی از عوامل اصلی افزایش خطر این بیماریهاست.این داده ها ضرورت تدوین برنامه های آموزشی و پیشگیرانه برای جامعه استان خراسان جنوبی را بیش از پیش آشکار ساخته است.با توجه به این آمار نگران کننده، گروه تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و دانشکده پرستاری و مامایی و با تولیت دانشکده پرستاری و مامایی، مسئولیت طراحی و اجرای برنامه های "پیشگیری اولیه" در سطح جامعه را بر عهده گرفته است.

روز چهارشنبه 27 فروردین جلسه ای تخصصی با موضوع «طراحی برنامه های پیشگیری اولیه از بیماریهای قلبی و عروقی و پرفشاری خون» در سالن جلسات دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار شد.
این نشست با حضور اساتید دانشگاه، متخصصان حوزه قلب و عروق، و اعضای گروه تحقیقات قلب و عروق این دانشگاه، به میزبانی دانشکده پرستاری و مامایی برگزار گردید.
دکتر غلامحسین محمودی راد، رئیس این گروه تحقیقاتی، در سخنرانی افتتاحیه جلسه تأکید کرد:«هدف ما نه تنها افزایش آگاهی عمومی، بلکه تغییر رفتارهای پرخطر در سبک زندگی افراد است. آموزش روشهای ساده مانند کاهش مصرف نمک، اصلاح رژیم غذایی، و تشویق به فعالیت بدنی باید به صورت هدفمند و با مشارکت نهادهای محلی اجرایی شود.»
دکتر طوبی کاظمی مدیر مرکز تحقیقات قلب و عروق عنوان کرد ،بر اساس یافته های پژوهش ملی STEP (برنامه نظارت بر عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر)، استان خراسان جنوبی در مقایسه با سایر استانهای کشور، با دو چالش جدی مواجه است ،از جمله کمترین سطح آگاهی عمومی در مورد علائم، عوارض و روشهای پیشگیری از پرفشاری خون و بیماریهای قلبی و همچنین بالاترین میزان مصرف نمک در سبد غذایی خانوارها که یکی از عوامل اصلی افزایش خطر این بیماریهاست.که در نتیجه این داده ها ضرورت تدوین برنامه های آموزشی و پیشگیرانه برای جامعه استان خراسان جنوبی را بیش از پیش آشکار ساخته است.
با توجه به این آمار نگران کننده، گروه تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و دانشکده پرستاری و مامایی و با تولیت دانشکده پرستاری و مامایی، مسئولیت طراحی و اجرای برنامه های "پیشگیری اولیه" در سطح جامعه را بر عهده گرفته است. محورهای اصلی تبادل نظر: در این جلسه، شرکتکنندگان به بررسی راهکارهای عملیاتی برای دستیابی به اهداف زیر پرداختند:
- طراحی کمپین های آموزشیِ جامعه محور با مشارکت حوزه معاونت بهداشتی هلال احمر و با استفاده از ظرفیت رسانه های محلی، مدارس و مساجد.
- آموزش نیروهای بهداشت محلی و پرستاران به عنوان سفیران سلامت در مناطق دورافتاده.
- اجرای برنامه های غربالگری رایگان فشار خون و مشاوره های تغذیه ای در سطح شهرستان ها.گامهای بعدی:بر اساس بیانیه پایانی جلسه، مقرر شد:
- سند اولیه برنامه پیشگیری اولیه تا پایان فصل جاری تدوین شود.
- گفتگو با استانداری و شهرداری ها برای حمایت های لازم و اختصاص بودجه به پروژههای سلامت محور آغاز شود.
نظر دهید