دانشکده پرستاری بیرجند در سال 1365 با پذیرش 32 دانشجو فعالیت خود را آغاز و سپس در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته پرستاری اقدام به پذیرش دانشجو نمود. در سال 1374 رشته مامایی و در سال 1385 رشته فوریتهای پزشکی در مقطع کاردانی در دانشکده راه اندازی شدند. از مهرماه 1387 نیز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی مامایی در این دانشکده آغاز گردیده است، پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد آموزش پرستاری از نیمسال اول سال تحصیلی 90-89 و در مقطع کارشناسی ناپیوسته فوریت های پزشکی در نیمسال دوم 90-91 و در مقطع کارشناسی ارشد سه گرایش: بهداشت روان،سلامت جامعه،داخلی جراحی در نیمسال اول 92-93 آغاز گردیده است. همچنین در مقطع کارشناسی ارشد گرایش پرستاری اورژانس در نیمسال اول 94-95 دانشجو پذیرفته است. از نیمسال اول سال تحصیلی 95 در مقطع دکتری پرستاری دانشجو پذیرفته است .تقاضای تاسیس رشته های کارشناسی ارشد مامایی و دکترای سلامت در بلایا نیز برای وزارت متبوع ارسال گردیده است.

 

گروههای آموزشی دانشکده عبارتند از:

1-گروه پرستاری شامل دوره کارشناسی، دوره ارشد پرستاری در چهار گرایش: پرستاری اورژانس،بهداشت روان،سلامت جامعه،داخلی جراحی و دوره دکترای پرستاری

2- گروه مامایی شامل دوره کارشناسی

3- گروه فوریت های پزشکی شامل دوره کارشناسی ناپیوسته و دوره کارشناسی پیوسته

فعالیت های آموزشی و پژوهشی توسط 26عضو هیات علمی دانشکده و 30 عضو غیرهیات علمی در بالین و با همکاری اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی در سایر دانشکده ها و گروه های آموزشی و همکاران شاغل در مراکز بهداشتی درمانی انجام می شود.

 

ریاست دانشکده:جناب اقای  غلامحسین محمودی راد ،استاد تمام پرستاری 

معاون آموزشی دانشکده : سرکار خانم مرضیه ترشیزی کارشناس ارشد مامایی 

معاون پژوهشی دانشکده :جناب اقای دکتر احمد نصیری فورگ 

مجله "مراقبت های نوین" دانشکده پرستاری و مامایی بیرجند بصورت فصلنامه و به زبان لاتین منتشر می شود. این فصلنامه از سال 1383 توسط دانشکده پرستاری و مامایی بیرجند منتشر شده است و در سال 1390 موفق به کسب رتبه علمی-پژوهشی در یکصدو ششمین جلسه کمیسیون نشریات علوم پزشکی کشور گردیده است.از سال 94 به بعد این مجله به زبان لاتین با نامModern Care Journal منتشر گردیده است. این مجله در پایگاههای علمی SID, MagIran, IranMedexو ISC نمایه می شود.

هدف از انتشار فصلنامه بالابردن دانش علمی و پژوهشی محققین، اساتید و اعضاء هیئت علمی دانشکده و دانشجویان دانشکده های پرستاری و مامایی سراسر کشور می باشد. . 

 

مدیران گروه:

جناب اقای علی محمد ایزد پناه :مدیر گروه ارشد پرستاری اورژانس 

سرکار خانم زهرا فرج زاده : مدیر گروه ارشدسلامت جامعه و کارشناسی پرستاری

سرکار خانم دکتر حکیمه سابقی : مدیر گروه تحصیلات تکمیلی

سرکار خانم شهنازطبیعی: مدیر گروه ارشد داخلی -جراحی

سرکار خانم دکتر زهرا آموزشی :مدیر گروه فوریتهای پزشکی و کارشناسی ارشد روان پرستاری

سرکار خانم دکتر آسیه مودی : مدیر گروه مامایی

برای رسیدن به اهداف آموزش پرستاری، مامایی و فوریتهای پزشکی در اجرای برنامه های آموزشی راهبردهای ذیل مد نظر قرار می گیرند:

1- رشد همه جانبه دانشجویان در ابعاد انسانی اسلامی

2- تقویت پایه های علمی، مهارتهای عملی و بالینی دانشجو از طریق روشهای نوین آموزش

3- تقویت خودآموزی و یادگیری مستمر به منظور پیشرفت تحصیلی و ارتقاء حرفه ای

4- تأکید بر اهداف سلامت محور و جامعه نگر در پرستاری

5- استفاده از تفکر انتقادی، خلاق و به کارگیری روشهای حل مشکل و تصمیم گیری در آموزشهای نظری، عملی و بالینی

6- طراحی برنامه های آموزشی براساس سرفصل های مصوب و براساس نقشها و وظایف حرفه ای، اخلاقی و قانونی